home keylogger windows vista download iphone descargar programa para localizar numeros celulares como rastrear leggere sms inviati da vodafone
 
Home
Despre noi
Grupul nostru
Servicii
Programe
Publicatii
Parteneri
Contact
Evenimente

EnglishRomana
Publicatii: Studii, Articole si Manuale

Articolul “Ghiseul Unic - o cale spre o administratie mai buna in Kazakhstan”, publicat in Local Governance Brief
Incepand cu anul 2001, Republica Kazakhstan a reusit progrese notabile in ceea ce priveste dezvoltarea administratiei publice, incluzand aici introducerea serviciilor civile independente din punct de vedere politic, de consultari in furnizarea de servicii publice si deschiderea de ghisee unice in toata tara. In acest context, articolul descrie aceasta initiativa inceputa in 2005 si ofera o sinteza a recomandarilor privind imbunatatirea activitatii acestor Ghisee unice. Cititi acest articol in Local Government Brief - summer edition 2006.
“Colectie de bune practici si modele, instrumente si tehnici eficiente de a da posibilitatea cetatenilor de a participa in procesul de luare a deciziilor la nivel local”, publicat in cadrul Proiectului "Good Local Governance", finantat de catre USAID Montenegru
Aceasta colectie s-a bazat pe experienta internationala a Grupului pentru Dezvoltare Locala, obtinuta in special in Europa centrala, de est si sud-est. Autorii au explicat procesul participativ, obiectivele si organizarea acestuia, detalii privind fiecare nivel principal de participare si un ghid despre cum se folosesc in jur de 30 de instrumente de participare. Cele 45 de  exemple de buna practica ilustreaza experiente din Albania, Bosnia Herzegovina, Canada, Cehia, Finlanda, Kosovo, Moldova, Polonia, Romania, Slovenia, Ucraina, Anglia si USA. Colectia a fost realizata ca un manual cu foi detasabile indexate care poate fi usor extins, editat si adus la zi.
Studiul “Ghid Practic de Instruire pentru Administratia Publica in Centrul si Estul Europei”, publicat in Budapesta de catre programul "Local Government and Public Reform Initiative"
Studiul abordeaza cateva aspecte legate de instruirea pentru administratia locala in tarile in tranzitie, vazuta din diferite aspecte cum ar fi impactul instruirii asupra schimbarilor organizationale si cresterii capacitatii administratiei locale, ce ar trebui sa stie autoritatile locale inainte de contractarea sau acceptarea unor invitatii la programe de instruire, sau ce ar trebui sa faca instructorii sau organizatiile furnizoare de instruire pentru a-si imbunatati calitatea serviciilor oferite. Autorul, Daniel Serban, insista asupra faptului ca instruirea trebuie sa fie ea insasi de o foarte inalta calitate, sa fie organizata cum trebuie si sa fie destul de flexibila pentru a construi suficient potential pentru orice autoritate locala astfel incat sa se compenseze atat ideile administrative depasite cat si ignorarea angajatilor.
Cititi acest studiu aici (link extern) 
Studiul “Dezvoltarea Relatiilor Inter-guvernamentale, o necesitate pentru o crestere eficienta in contextul Regionalizarii”, publicat in Budapesta de catre programul "Local Government and Public Reform Initiative"
Publicatia, scrisa de Claudia Pamfil, combina aspecte metodologice, teoretice si tehnice pentru a sublinia nevoia de a corela procesul si continutul abordarilor flexibile cele mai potrivite in noul context al globalizarii si descentralizarii. De asemenea, incearca sa raspunda nevoii de a armoniza diferite cerinte venite din partea grupurilor de la nivelul comunitatii locale, a sectorului privat, institutiilor nationale, regionale si internationale, toate trebuind luate in consideratie atunci cand se schiteaza politicile si cadrul in care se implementeaza masurile de dezvoltare.
Cititi acest studiu aici (link extern) 
Manualul “Dezvoltarea Curriculei pentru Ateliere de Instruire si de Formare de Formatori in domenii legate de Autonomia Locala”, publicat in cadrul proiectului "Municipal Assembly Support", finantat de catre misiunea OSCE in Serbia si Montenegru
Manualul a facut parte din activitatile de intarire a Asociatiei de Autoritati Locale din Serbia prin crearea unui grup de instructori cu abilitati tehnice necesare conducerii de ateliere de lucru. La sfarsit, ei si-au imbunatatit abilitatile de a schita si furniza programe de intarire a capacitatii in domenii ca dezvoltare economica locala, rolul si responsabilitatile consiliului local si negociere.
Manualul “Participare Publica in Dezvoltarea LocalaDurabila”, publicat de catre UNDP Macedonia
Manualul a ajutat echipa locala a proiectului sa obtina cunostinte despre planificarea strategica, rolul grupurilor de interes in procesele de dezvoltare, obiectivele, nivelele si tehnicile/ instrumentele participarii. De asemenea, i-a facut pe acestia sa devina mai constienti de importanta planificarii unei succesiuni logice a tehnicilor de planificare pentru a incuraja si intari parteneriatele locale din cadrul proiectului "Localizing Sustainable Development".

Raportul de tara “Bugetarea la nivelul administratiei locale”, publicat in Budapesta de catre programul "Local Government and Public Reform Initiative"
Cadrul comun al acestui studiu regional a fost acela al politicii si procesului bugetar in administratia locala. Studiile au cuprins sistemul legislativ si institutional al bugetarii, acestea relevand relatiile dintre politicile bugetare centrale si locale. Desi lucrarea se axeaza in principal pe procesele locale  politice si administrative, sunt analizate si alte aspecte ale bugetarii locale cum ar fi contabilitatea, informatizarea, managementul, planificarea cheltuielilor si bugetarea capitalului. Raportul de tara despre Romania il are ca si co-autor pe Victor Giosan.
Cititi acest studiu aici (link extern) 

Manualul “Finante locale – Manual de instruire” publicat de misiunea OSCE in Skopje
Manualul s-a bazat pe experienta GDL in finante locale in Balcani si atinge subiecte ca descentralizarea fiscala si bugetarea la nivel local. Partea de atelier se compune dintr-o serie de execitii, studii de caz si alte elemente de instruire necesare personalului OSCE pentru a conduce instruiri in finante locale pentru administratia locala.
Manualul “Procesul participativ duce la transparenta si responsabilitate - ghid  practic”, publicat in cadrul Rwanda Increased Community Accountability Model". finantat de catre USAID Rwanda
Manualul a ajutat cateva autoritati publice Rwandeze selectate sa identifice instrumente si mecanisme necesare luptei impotriva coruptiei prin implicarea mai mare a populatiei in procesul de luare a deciziilor. Manualul este construit pe baza experientelor africane si se axeaza pe rezolvarea unor probleme concrete in cateva municipalitati din Rwanda.
Manualul “Taxa pe proprietate – Atelier de Formare de Formatori”, publicat in cadrul  proiectului "Good Local Governance", finantat de USAID Muntenegru
Manualul ajuta cativa ofiteri de taxe selectati sa inteleaga noile tehnici de instruire in domeniul Taxei pe proprietate, sa se familiarizeze cu legea taxei pe proprietate - progres si implementare si ii ghideaza in implementarea pasilor necesari conducerii unei instruiri pe aceasta tema.
Manualul “Cooperare inter-municipala – Manual de instruire pentru municipalitatile din Macedonia”, publicat de catre misiunea OSCE la Skopje
Partea descriptiva a manualului se axeaza pe beneficiile si formele cooperarii inter-munipale si apoi ofera un ghid pas-cu-pas despre de ce si cum se pot construi astfel de parteneriate necesare unei dezvoltari durabile. Manualul include de asemenea si experiente de cooperare pozitive din diferite tari. Partea de atelier este compusa dintr-o serie de exercitii, studii de caz si alte elemente de instruire necesare peronalului OSCE pentru a conduce instruiri pentru reprezentantii autoritatilor locale.
Articolul “Procesul guvernarii participative: o analiza a 40 de cazuri” publicat de Participation Toolkit
Studiul prezinta aspecte metodologice ale participarii bazate pe elemente furnizate de 40 de cazuri internationale adunate in Participation Toolkit. Pentru a face ca costul participarii sa poata fi acoperit, managerii procesului trebuie sa fie siguri ca rezultatele obtinute pot imbunatati serviciile publice si dezvoltarea. De aceea, manualul se axeaza pe cum sa planifici, pregatesti, gestionezi si sa conduci activitati de participare articulate intr-un proces coerent.
Cititi acest articol aici

Articolul “A fi implicat in Romania” publicat in cadrul Development Outreach, World Bank Institute
Articolul exploreaza reusitele in domeniul intaririi administratiei locale in Romania obtinute de diferite programe de asistenta.
Cititi acest articol in Development Outreach 

Manualul “Participare publica orientata spre nevoi - Manual de instruire pentru municipalitatile din Bosnia”, publicat in cadrul programului "Local Government Assistance",  finantat de catre USAID Bosnia Herzegovina
Manualul este un ghid pentru reprezentantii autoritatilor locale si altor parti interesate din Bosnia, care ii poate ajuta sa inteleaga beneficiile participarii publice si sa ii instruiasca cum sa includa instrumentele de participare cetatenesca in procesul de dezvoltare a comunitatii locale.
Manualul “Contabilitatea in administratia locala – Formare de Formatori”, publicat in cadrul programului "Rwanda Fiscal Decentralization", finantat de catre USAID Rwanda
Manualul de contabilitate realizat de catre expertul in management financiar public a fost transformat de catre instructorii GDL in manual de instruire care sa serveasca drept ghid in cadrul unei serii de ateliere de Formare de Formatori adresata contabililor din Rwanda. Ca intotdeauna in instruirile GDL, manualul are atat un eseu teoretic cat si o parte aplicata, practica.
 
 
 

(c) copyright 2007 Grupul pentru Dezvoltare Locala Realizat si gazduit de Pagini de Internet
learn more here whatsapp for windows 8 free download cnet software spia per iphone 6s gratis invisible keylogger for android free download rintracciare intestatario cellulare cellulari non compatibili con whatsapp